🔸از ۱۴۰ نفر متقاضی پیش ثبت نام دوازدهمین دوره انتخابات حوزه انتخابیه کلیبر ،تنها ۸ نفر زن نامنویسی کردهاند که تا کنون هویت ایشان برای افکار عمومی نامعلوم ماندهاست.
🔸علیرغم اینکه حدود پنجاه درصد جامعه را بانوان تشکیل میدهند و هیچ منع قانونی یا فرهنگی برای حضور آنان در مجلس وجود ندارد اما آمارها نشاندهنده عدم رغبت بانوان برای حضور در این عرصه میباشد.
🔸در تاریخ انتخابات مجلس در کلیبر،هیچگاه بانوان به عنوان داوطلب -به لحاظ آماری-حضور فعال نداشتهاند که بایستی این امر علتیابی و زمینه حضور بانوان در انتخابات تسهیل شود. زیرا حضور بانوان در رقابتهای انتخاباتی منطقه میتواند موجب تلطیف و غنای فرهنگ انتخاباتی منطقه شود.
🔸هماکنون از حوزه انتخابیه تبریز،آذرشهر و اسکو، از شش نماینده مجلس همگی مرد هستند که در چنین حوزههایی میتوان با تعریف حداقل حضور تعداد نمایندگان زن، از حضور بانوان در مجلس حمایت نمود.این حمایت نه تنها صرفا به سبب نیاز جامعه که بلکه بایستی از سویی دیگر به سبب جبران عدم امکان استفاده از فرصتهای برابر تبلیغاتی برای بانوان لحاظ شود.
🔸در تمام ۱۱ دوره مجلس،تنها ۷۸ زن موفق به کسب ۱۱۱ کرسی مجلس شدهاند و در مجلس یازدهم تنها ۱۶ زن حضور دارند که این عدم تعادلجنسیتی موجب ایجاد آسیبهای فراوان در امر قانونگذاری شدهاست.لذا جامعه نباید تنها به قبول حق بانوان برای حضور در مجلس بسنده نماید بلکه با درک نیازهایش، با ایجاد مشوقهایی،در راستای تسهیل حضور زنان در مجلس برای آنان امتیاز جنسیتی قایل شود./.
http://t.me/khabaramad_2